Een cannapauze


Waarom je af en toe een tolerantie pauze nodig hebt

De uitslagen van een recente online enquête opgezet door het Trimbos instituut laten zien dat ruim 2 van de 5 cannabisgebruikers meer is gaan blowen tijdens de coronacrisis. Vaker gebruiken betekent voor de meeste mensen niet op meer dagen blowen maar meer joints per dag. Een van de belangrijkste redenen om meer cannabis te gaan gebruiken in deze crisis is verveling.

Een tolerantie pauze is een korte pauze in het regelmatige gebruik van cannabis om je hoofd en lichaam te zuiveren. Met tolerantie bedoelen we het meer nodig hebben van een bepaald middel om dezelfde effecten te krijgen als de voorgaande keren. Wanneer je regelmatig een jointje rookt waar THC in zit, bouw je tolerantie op. Dit leidt er bij sommige mensen toe dat ze meer of zwaardere cannabis gaan gebruiken, enkel en alleen om dezelfde mate van roes of ontspanning te ervaren. Je kunt dit tegengaan door af en toe je gebruikspatroon te doorbreken met een flinke pauze. Gebruik gewoon een tijdje helemaal géén cannabis. En zuiver je lichaam van de werkzame stoffen en je geest van haar gewoontes. Het is erg belangrijk om bij zo’n pauze ook echt helemaal te stoppen met het consumeren van cannabis. Want zelfs een klein beetje THC kan de tolerantie in meer of mindere mate in stand houden. En als je dan toch aan het ‘ontgiften’ bent, is het verstandig om veel water te drinken en om te proberen zo goed mogelijk te eten.

Waarom zou je een pauze inlassen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een tolerantie pauze kunt nemen bijvoorbeeld wanneer je vind dat cannabis niet meer voor jou werkt zoals vroeger of dat je vind dat je je niet meer zo goed kunt focussen in je dagelijkse leven. Sommige mensen merken dat ze net wat te snel wat cannabis pakken op het moment dat ze zich vervelen en willen deze gewoonte doorbreken. Maar, gezien de meeste mensen cannabis nog steeds roken, is het ook een goede reden om een pauze in te lassen om je longen wat rust te geven. Dit verbetert de gezondheid en kracht van je longen. Een tolerantie pauze is dus goed voor lichaam én geest. Daarbij doorbreek je dus je stijgende tolerantie waardoor je daarna weer hetzelfde effect of zelfde graad van ontspanning kunt bereiken met minder (sterke) cannabis. Regelmatig je blowpatroon doorbreken en pauzes inbouwen verlaagt je tolerantie, laat je meer effect ervaren, spaart je geld uit en spaart je longen! Wat je reden ook mag zijn, een tolerantie pauze kan voor iedereen voordelig zijn.

Hoe lang duurt een tolerantie pauze?

Dit verschilt natuurlijk per persoon. De ene heeft er na een paar dagen al baat bij en de ander doet er een paar weken over voordat alles uit het lichaam is. Hoe langer de pauze, hoe meer je je tolerantieniveau doorbreekt en hoe beter het effect.

De eerste paar dagen van een pauze zijn eigenlijk altijd het moeilijkste. Gelukkig kent cannabis geen hoge mate van lichamelijke afhankelijkheid en heb je niet de extreme ontwenningsverschijnselen zoals je bij sommige andere stoffen ziet. Je lichaam past zich vrij snel vanzelf aan en merk je dat je meer tijd en aandacht hebt voor de dingen die je graag wil doen. Het kan wel voorkomen dat je in het begin minder eetlust hebt en wat minder makkelijk slaapt. Dit zorgt er wel voor dat je het natuurlijke ritme van je lichaam terug brengt zonder afhankelijk te hoeven zijn aan een extern middel. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat wanneer je met regelmaat cannabis gebruikt, gewoon erg gewend bent aan het gebruik en de werking van de stofjes die je tot je neemt. Gewoontes doorbreken is altijd moeilijk. Daarom kan het soms best even lastig zijn om te stoppen. Maar toon wilskracht en zet door! Want je doet het allemaal met een goed doel: een gezond lichaam en geest!

En een van de leukste dingen aan een tolerantie pauze is het plezier dat je weer van je cannabis krijgt wanneer je er weer wat van neemt na je pauze. Het voelt net alsof je weer voor het eerst stoned bent. A little trip down memory lane. Want vroeger was alles beter! 😉

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2020/12/pexels-photo-5716815.jpeg