Cannabis en gezondheid


Bedreiging voor de volksgezondheid of fabeltje van de overheid?

Het is niet zinvol om op deze website te gaan prediken dat er geen gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan het consumeren van cannabis. Afhankelijk van de wijze waarop wiet en hasj gebruikt worden, zijn er risico’s. Cannabis in combinatie met tabak is een populaire manier van consumeren en kan schade tot gevolg hebben aan de longen. Maar let wel: die risico’s worden bepaald door het consumeren van tabak, niet van cannabis. Er is tot op heden geen causaal verband gevonden tussen het gebruik van cannabis en schade aan de gezondheid.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van het gebruik van wiet en hasj. Zowel fysiek als mentaal. Een uitgebreide rapportage van het RIVM laat zien dat de consument een heel geringe kans heeft op lichamelijke- of geestelijke afhankelijkheid. Het is bekend dat cannabis je gevoel versterkt. Indien je cannabis consumeert op een moment dat je niet lekker in je vel zit, kan dit gevoel juist versterkt worden. Daarop mag de consument waakzaam zijn. De grootste bedreiging die cannabis heeft voor de volksgezondheid is dat het deels in het criminele circuit verhandeld wordt. Ondernemingen als The Grass Company proberen dat juist de kop in te drukken. We betalen keurig belasting en hebben een transparant bedrijfsbeleid.

Ondanks alle kennis die we voorhanden hebben, wordt cannabis nog steeds vaak in één adem genoemd met gevaar. Een gevaar op de gezondheid dat uitmondt in ziekte en sterfte. Cijfers van onder meer het CBS en Jellinek geven weer dat het gebruik van cannabis in geen gevallen tot overlijden heeft geleid. The Grass Company voorziet in een verscheidenheid aan wijzen waarop cannabis geconsumeerd kan worden. Zo kan ieder voor zichzelf bepalen of en hoe hij cannabis consumeert.

Bronnen:

RIVM; Jellinek; NRC; Trimbos-instituut; CBS;

Cannabis is schadelijk voor de longen. Er zijn geen gegevens bekend of het gebruik van cannabis tot dodelijke longziekten heeft geleid. Erg waarschijnlijk is dit niet. Het gebruik van cannabis is vaak aan leeftijd gebonden. Mensen stoppen er mee, waardoor ernstige longziekten niet optreden. Mensen die tientallen jaren doorblowen lopen wel risico.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2020/08/mr-cup-fabien-barral-Fo5dTm6ID1Y-unsplash.jpg