hennep cannabis

Feiten en fabels over cannabis


Er zijn duizenden artikelen te vinden over cannabis en de hennepplant op het internet. Maar wat is nu feit en wat is fabel? Al duizenden jaren wordt cannabis gebruikt voor recreatieve en medicinale doelen. Pas in de laatste honderdvijftig jaar is er ophef gekomen en werd dit plantje illegaal. Wij van The Grass Company vinden het belangrijk dat iedereen goed geïnformeerd wordt, daarom hebben we de meest bekende feiten en fabels op een rijtje gezet.

Hennep is een van de oudste gewassen… Feit! Hennep wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden. Het oudste overblijfsel van een stukje hennepstof is gedateerd tot ongeveer 8000 voor Christus.

Hennep is multifunctioneel…  Feit! De meest roemruchte vorm van menselijk gebruik van de hennepplant is natuurlijk cannabis als genotsmiddel. Maar wist je dat er nog veel meer mee kunt doen? Cannabis wordt gebruikt als geneesmiddel of voor symptoombestrijding bij een heel scala aan ziekten. Hennepvezels zijn super sterk en worden daarom gebruikt voor papier, touw, textiel, isolatiemateriaal, bouwmaterialen,… er worden zelfs betonblokken mee gemaakt en er zijn auto’s met hennep in hun composietmaterialen. Het zaad wordt gebruikt voor vis- en vogelvoer en wordt tegenwoordig beschouwd als één van dé superfoods! En de olie wordt gebruikt voor verf en vernis maar er wordt tegenwoordig ook al biobrandstof van gemaakt. Met hennep kun je bijna alles!

Van hennep word je high… Fabel! Ook al zijn het dezelfde plantensoort zijn cannabis en hennep  zijn twee compleet verschillende dingen. De hoeveelheid THC in industriële hennep is veel te laag om high van te worden.

Cannabis is net zo schadelijk als alcohol… Fabel! Cannabis is waarschijnlijk een van de minst gevaarlijke genotsmiddelen van allemaal. Mensen die cannabis gebruiken lopen veel minder kans om hersenschade op te lopen dan mensen die alcohol consumeren. Het is echter wel jammer dat zo veel mensen cannabis nog roken. Roken is namelijk niet goed voor je. Er zijn allerlei andere manieren om cannabis te gebruiken zonder te roken!

Cannabis wordt gebruikt als medicijn… Feit! In de geschiedenisboeken worden verschillende landen genoemd die al honderden jaren voor Christus cannabis gebruikten voor medische doeleinden. Ook in de laatste decennia is cannabis weer in opmars als geneesmiddel. Echter door het wereldwijde verbod op cannabis van de laatste eeuw is het wetenschappelijk onderzoek naar de heilzame eigenschappen van cannabisproducten erg achter gebleven.

Je kunt verslaafd raken aan cannabis… Fabel! Het is mogelijk om psychologisch afhankelijk te worden van cannabis. Net zoals met gamen, seks, suiker eten of andere veel te aangename dingen. Maar de kans op het ontwikkelen van lichamelijke afhankelijkheid is erg klein. Je kunt geen lichamelijke afkickverschijnselen krijgen van cannabis zoals je bij veel andere drugs, maar ook dingen zoals cafeïne en suiker, wel krijgt. Wanneer je dit vergelijkt met hoe ontzettend verslavend bijvoorbeeld alcohol of tabak zijn, is cannabis zo goed als onschadelijk. Maar toch,… geniet, maar geniet met mate.

Gelukkig is er de laatste jaren veel positieve vooruitgang op het gebied van cannabis maar we hebben nog een lange weg te gaan.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2021/02/grav-DTNYPsP62_Y-unsplash.jpg