Grinder

Grinders


Grinders, crushers, verkruimelaars. Iedere cannabisconsument heeft er wel eens van gehoord en waarschijnlijk ook gebruik van gemaakt. Je weet wel, van die handige dingetjes om je nog grove rookwaren zoals wiet of hardere hasj-soorten maar ook tabaksvervangers of tabak mee te vermalen. Het idee is ontzettend simpel. Je doet je rookwaren in de grinder. Je draait de twee helften in tegenovergestelde richting. En je rookwaren worden door de tandjes in de grinder vermalen. Het goed vermalen van je kruiden is belangrijk! Want niet alleen is je rookwaar dan makkelijker te verdelen over je joint, of in je vaporizer, goed verkruimeld verbranden of verhitten je kruiden beter; wat de smaak en werking enorm ten goede komt!

Welke moet je kiezen?

De variëteit aan grinders op de markt en dus ook in ons assortiment is enorm groot! Je hebt grinders gemaakt van acryl (plastic), aluminium en zelfs hout. Grinders van Acryl zijn veruit het goedkoopst. Helaas zijn ze ook van een lagere kwaliteit dan die van aluminium. Als grote voordeel hebben de grinders van acryl dat ze makkelijker om schoon te maken. Maar vooral zijn dit toch de verkruimelaars voor de mensen met een (zeer) klein budget. We verkopen een super goedkope The Grass Company grinder die is gemaakt van gerecycled plastic van onze eigen statiegeld doosjes (2,90)!

Wil je echter een goede grinder voor de lange termijn, dan is het aan te raden om een aluminium grinder te nemen. Aluminium is natuurlijk een veel duurzamer materiaal dat veel langer meegaat, en dat minder snel kan beschadigen. Daarom is een aluminium grinder ook de juiste keuze wanneer je hardere hasj-soorten wilt gaan verkruimelen. Als de hasj te hard is kunnen de plastic tandjes van een plastieken grinder afbreken en in je maalsel terecht komen. Bij een goede aluminium grinder gebeurt dit niet. We hebben daarom tientallen verschillende aluminium grinders, van groot tot klein en van (betrekkelijk) goedkoop, tot zeer luxe. Naast de simpele functionele grinders hebben we ook allerlei funny grinders, met leuke vormen zoals een bal in rastakleuren, een eight-ball, een granaat of het magazijn van een revolver.

Één ding waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een grinder is dat je nieuwe grinder altijd soepel moet draaien. Je hoeft niet veel kracht te zetten en de tanden van de grinder gaan goed langs elkaar heen. Hoor je een piepgeluid dan betekend het meestal dat je grinder niet goed is uitgelijnd. Het spreekt voor zich dat hoge kwaliteit (duurdere) grinders een stukje soepeler (blijven) draaien dan goedkope.

Ook zijn er grinders met meer onderdelen. Grinders hebben natuurlijk standaard twee helften, en dus bestaat het standaard model altijd uit twee onderdelen. Deze zijn het eenvoudigst, makkelijk mee te nemen en te gebruiken en vaak het goedkoopst omdat je er echt alleen maar kruiden mee kunt malen. Je hebt echter ook driedelige grinders met een extra bakje waar de wiet invalt wanneer deze wordt vermaalt. Vierdelige grinders; Met dezelfde onderdelen als de andere twee  maar ook nog een opslag bakje waar je je restanten kunt opbergen wanneer je teveel hebt gemaald. Of met een klein (THC) zeefje dat de fijnste kristallen van je maalsel zeeft waardoor je na verloop van tijd eventueel hasj van kunt maken of gewoon de puurste kristallen kunt gebruiken. Er zijn zelfs grinders met verschillende zeefjes waardoor ‘zevingen’ van verschillende kwaliteit uit je grinder kunt halen. Deze laatste verkopen wij echter niet.

Onderhoud

Het is belangrijk om je grinder regelmatig schoon te maken. Cannabis, en vooral hasj, zijn nu eenmaal vrij plakkerig van zichzelf. Oude resten blijven makkelijk achter de tanden van de grinder haken. Cannabis blijft een plant waardoor het kan gaan bederven en rotten. Bacteriën hopen zich op welke jij vervolgens weer in je nieuw gedraaide joint stopt. Niet heel erg goed voor je gezondheid dus. Ook werkt je grinder beter wanneer je hem regelmatig schoon maakt en gaat hij ook langer mee.

Een makkelijke manier om je grinder snel schoon te maken is:

  1. Haal alle onderdelen uit elkaar. (Let op welk onderdeel waar hoort)
  2. Pak een borsteltje en haal je restanten er uit. Hier kun je later weer een lekkere joint van draaien. Zorg er wel voor dat het materiaal wat je eruit haalt nog vers is anders kun je het beter weggooien.
  3. Zet vervolgens een pannetje met melk op het fornuis en laat het goed heet worden.
  4. Laat de onderdelen van de grinder ongeveer 10 minuten in de melk weken.
  5. Haal de onderdelen (voorzichtig) uit de pan en schrob de restjes weg met een oude tandenborstel.
  6. Afspoelen met koud water, laten drogen en voila, hij is weer zo goed als nieuw.

In onze shops hebben we verschillende soorten grinders. Voor ons gehele assortiment kun je langskomen in een van onze shops. Onze medewerkers helpen je graag verder op weg.

(Foto door K I L I A N 📷 op Unsplash)

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2021/02/grav-DTNYPsP62_Y-unsplash.jpg