Toelatingseisen


Buitenlanders kunnen vanaf maart een half jaar lang weer cannabis kopen in de Tilburgse coffeeshops. Dit kan omdat de gemeente het zogeheten ingezetenencriterium (i-criterium: je mag alleen in een coffeeshop kopen als inwoner bent van Nederland) niet handhaaft.

Mag ik een coffeeshop van The Grass Company binnen?
Elke stad in Nederland heeft andere regels over wie coffeeshops mogen bezoeken en wie niet. In principe geldt in heel Nederland dat iedereen die een coffeeshop binnen wil minimaal 18 jaar oud moet zijn en in Nederland moet wonen. Maar vooral met de laatste wordt overal anders omgegaan. Wij zijn gevestigd in twee steden: Tilburg & ‘s-Hertogenbosch. In de praktijk hanteren ook Tilburg en ‘s-Hertogenbosch verschillende regels. We weten dat dit verwarrend kan zijn. Daarom leggen wij in dit artikel de regels per stad nog eens duidelijk uit.

Tilburg:
In Tilburg zijn de regels voor bezoekers van de Tilburgse shops sinds kort weer simpel. Iedereen die achttien jaar of ouder is mag op vertoon van zijn/haar identiteitsbewijs de coffeeshop binnen. Iedere meerderjarige is welkom mits hij/zij zich aan onze huisregels houdt natuurlijk. Dus in Tilburg geldt:

18+ & identiteitsbewijs  = toegang tot coffeeshops in Tilburg.

‘s-Hertogenbosch:
In ’s-Hertogenbosch zijn de regels helaas strenger en moet je buiten 18+ ook nog aantoonbaar inwoner zijn van Nederland!
Heb je een geldig Nederlands identiteitsbewijs (I.D.), bijvoorbeeld een Nederlands rijbewijs, dan kun je onze shops binnen op vertoon van dit I.D.
Heb je geen Nederlands ID, maar woon je in Nederland, bijvoorbeeld als expat of uitwisselingsstudent, dan moet je een geldig ID tonen plus een uittreksel van de Basisregistratie van Personen (BRP of, in sommige gemeenten, GBA), van de gemeente waar jij woont, dat bewijst dat je in Nederland woont. Dit BRP / GBA mag niet ouder dan één jaar zijn! Je kunt zo’n uittreksel bij het gemeentehuis van jouw lokale gemeente halen of vaak ook online bij hen bestellen. Woon jij bijvoorbeeld in ‘s-Hertogenbosch dan kun je bijvoorbeeld het BRP hier online bestellen. Dus in ’s-Hertogenbosch geldt:

18+ & Geldig Nederlands ID = toegang tot coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch.
18+ & Geldig ID & uittreksel BRP (niet ouder dan één jaar) = toegang tot coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch.

Let op! Wij voeren een dubbele legitimatie-controle: Je moet je ID en eventuele andere documenten aan onze portiers tonen op het moment dat je de zaak wil betreden. Wordt hier opnieuw naar gevraagd door een ander personeelslid (wat zeker zal gebeuren), dan ben je verplicht om het nog een keer te laten zien!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2018/08/Eeind.jpeg