Toelatingseisen


Niet Nederlands, maar woonachtig in Nederland? Lees dit artikel.

Elke stad in Nederland heeft verschillende regels over wie coffeeshops kunnen bezoeken en wie niet. Wij zijn gevestigd in twee steden: Tilburg & ‘s-Hertogenbosch. In beide steden geldt dat iedereen die onze coffeeshops binnen wil minimaal 18 jaar oud moet zijn en in Nederland moet wonen. In de praktijk hanteren Tilburg en ‘s-Hertogenbosch echter verschillende regels. We weten dat dit verwarrend kan zijn. Daarom leggen wij in dit artikel de regels per stad nog eens duidelijk uit.

Heb je een geldig Nederlands identiteitsbewijs (ID), bijvoorbeeld een Nederlands rijbewijs, dan kun je onze shops binnen op vertoon van je ID. Deze zeer eenvoudige regel geldt in beide steden!

Heb je geen Nederlands ID, maar woon je in Nederland, bijvoorbeeld als expat, uitwisselingsstudent of wat dan ook, dan zijn er in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch verschillende regels.

‘s-Hertogenbosch:
Om onze shops in ‘s-Hertogenbosch te bezoeken moet je een geldig ID tonen plus een uittreksel van de Basisregistratie van Personen (BRP of, in sommige gemeenten, GBA), van de gemeente waar jij woont, dat bewijst dat je in Nederland woont. Dit BRP / GBA mag niet ouder dan één jaar zijn! Je kunt zo’n uittreksel bij het gemeentehuis van jouw lokale gemeente halen of vaak ook online bij hen bestellen. Woon jij bijvoorbeeld in ‘s-Hertogenbosch dan kun je bijvoorbeeld het BRP hier online bestellen.

Tilburg:
In Tilburg zijn er meer manieren waarop je toegang kunt krijgen tot onze shops.
Om onze shops in Tilburg binnen te kunnen moet je een geldig ID tonen, plus bewijzen dat je een zogenaamd Burger Service Nummer (BSN) hebt, door ons een van de onderstaande documenten te tonen:
– Een uittreksel van de Basisregistratie van Personen (BRP / GBA), niet ouder dan één jaar.
– Een geldige Nederlandse ziektekostenverzekeringspas (‘zorgpas‘) die door jouw Nederlandse ziektekostenverzekeraar wordt uitgereikt.
Bewijs van registratie niet-ingezetenen, niet ouder dan één jaar.
Kennis inschrijving gemeente, niet ouder dan één jaar.
– Aanvraag uitreksel BRP, die door de gemeente wordt afgegeven bij registratie.

Samengevat:
Geldig Nederlands ID = toegang tot coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch & Tilburg.
Geldig ID + uittreksel BRP (niet ouder dan één jaar) = toegang tot coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch.
Geldig ID + bewijs van BSN-nummer = toegang tot coffeeshops in Tilburg.

Let op! 100% dubbele controle: Je moet je ID en eventuele andere documenten aan onze portiers tonen op het moment dat je de zaak wil betreden. Wordt hier opnieuw naar gevraagd door een ander personeelslid, dan ben je verplicht om het nog een keer te laten zien!

Uitzonderingen: Roadburn & Woo Hah! festival
Sinds 2016 mogen we tijdens deze twee festivals in Tilburg ook buitenlanders binnenlaten met alleen een geldig ID. De regels kunnen per jaar anders zijn. Het is daarom belangrijk om onze website en socials rondom de festivaldata in de gaten te houden. Al onze andere huisregels blijven tijdens deze festivals gewoon van kracht.

https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2018/01/0d58d594-36a8-49b3-82ec-c03f31a0f5b8-e1516352541599.jpg