Buitenlanders welkom in 013!


Buitenlanders kunnen vanaf maart een half jaar lang weer cannabis kopen in de Tilburgse coffeeshops. Dit kan omdat de gemeente het zogeheten ingezetenencriterium (i-criterium: je mag alleen in een coffeeshop kopen als inwoner bent van Nederland) niet handhaaft.

Voor alle buitenlanders die onze shops de afgelopen jaren ontzettend gemist hebben is er goed nieuws. Vanaf maart kunnen jullie sowieso een half jaar langs cannabis kopen in de Tilburgse coffeeshops. De gemeente heeft namelijk besloten om het zogenaamde I-criterium niet te handhaven. Dat is mooi taalgebruik voor ‘wij als gemeente staan toe dat buitenlanders de coffeeshops bezoeken.’

De nieuwe burgemeester van Tilburg laat aan het Brabants Dagblad het volgende weten: “De maatregel is afgestemd met politie en justitie”. Het komende half jaar gaat de burgervader van Tilburg bekijken wat de gevolgen van deze beslissing zijn. Indien de ervaring positief zijn kan de burgemeester besluiten om het I-criterium voorgoed te laten vervallen.

Ontheffing

Dit is niet de eerste keer dat de coffeeshops een ontheffing krijgen. In 2017 mochten tijdens de events van Ayreon in de 013, Woo Hah en Roadburn buitenlanders tijdelijk de coffeeshops ook al binnen. De bedoeling van deze ontheffing was het tegengaan van illegale straathandel in cannabis en natuurlijk zorgen voor een veilige omgeving voor de buitenlandse cannabisconsument.

Bron: Hein Eikenaar, bd.nl, op 21-02-2018

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2021/02/grav-DTNYPsP62_Y-unsplash.jpg