beste best

Vape | Haal het beste uit je vaporizer


Eindelijk heb je de perfecte vaporizer gevonden na het raadplegen van ons artikel “vind de juiste vaporizer voor jou”. Je wilt natuurlijk dat je vaporizer zo lang mogelijk mee gaat en dat je elke keer opnieuw kunt genieten van de beste smaak. Maar hoe haal je nou het allerbeste uit je nieuwe aanwinst?

Onderhoud

Een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud van je vaporizer is het regelmatig schoonmaken ervan. Wanneer je dit niet doet kunnen oude verbrande delen cannabis zich ophopen, waardoor de luchtdoorstroming belemmert kan worden. Hierdoor moet de vaporizer harder werken en raakt uiteindelijk het verwarmingselement beschadigd. Allemaal zaken die je niet wil krijgen met je geliefde vaporizer!

We raden je aan om na elk gebruik je vaporizer licht schoon te maken. Haal de kruidenkamer leeg en gebruik het meegeleverde borsteltje om de restjes weg te vegen. Voor een grondige beurt is het belangrijk dat je de kruidenkamer, alle gaasjes, het mondstuk en eventuele andere verwijderbare onderdelen schoonmaakt. Dit kun je het beste doen met een wattenstaafje die je drenkt in alcohol. Hou er wel rekening mee dat niet alle onderdelen geschikt zijn om schoon te maken met alcohol.

Lees voor gebruik en schoonmaak de gebruiksaanwijzing door! Zo weet je precies waar elk onderdeel voor dient en hoe je je vaporizer het beste kunt schoonmaken. Kijk ook eens een keer op youtube, van bijna elke vaporizer zijn er wel instructie filmpjes te vinden. Je wilt natuurlijk alles weten van je vaporizer.

Temperatuur

Het instellen van de juiste temperatuur van je vaporizer kan in het begin nog even zoeken zijn. De effecten, smaken en kwaliteit van je toppen hangt af van de verschillende verdampingstemperaturen. Wanneer de temperatuur te laag is heb je kans dat je niet de juiste kracht en effecten voelt. Hetzelfde geldt voor te hoge temperaturen. Je gaat dan over op verbranden waardoor je de actieve stoffen vernietigd. Temperaturen tussen de 180°C en 200°C worden aangeraden voor de beste effecten, zo zit je een beetje in het midden en haal je het beste uit je product. Begin met een temperatuurinstelling die voor jou prettig voelt en verhoog hem met stappen van 10°C om het voor jouw gewenste effect te bereiken. Ga hierbij niet hoger dan 230°C want dan ga je over op verbranden.

Laat ook altijd je vaporizer volledig warm worden op de ingestelde temperatuur voordat je een trekje neemt. Begin met een paar kleine trekjes om de lucht goed door de kamer te laten gaan en het verdampingsproces op gang te brengen. Je krijgt meestal de beste ervaring wanneer je rustig en licht inhaleert.

Gebruik

Wanneer je voor het eerst je vaporizer wilt gaan gebruiken is het belangrijk dat je een ‘burn-off’ doet. Met een burn-off verhit je het apparaat zo’n twee keer op maximale temperatuur zonder kruiden en zonder te inhaleren. Hiermee verwijder je eventuele restanten en smaken die achter zijn gebleven vanuit de fabriek. Dit is beter voor je vaporizer en beter voor je eigen gezondheid.

Verse kruiden zijn het beste om te gebruiken in je vaporizer, wel moet je hierbij letten op het vochtgehalte van het kruid. Je wilt natuurlijk geen oude, uitgedroogde toppen inhaleren maar te natten toppen komen je sessie ook niet ten goede. Wanneer je de juiste kruiden heb gevonden moet je het gaan vermalen. Voor de beste ervaring is het belangrijk dat je kruiden goed vermalen zijn, dit kun je doen met een grinder. Door je kruiden goed te vermalen kan de hitte van je vaporizer het materiaal beter doordringen waardoor je een betere en smakelijkere damp krijgt. Doe er van tevoren ook een gaasje in, dit voorkomt dat je cannabis op de verkeerde plekken terecht komt en het scheelt achteraf met schoonmaken.

Gooi je cannabis niet weg na je sessie. Door het verhitten, en niet verbranden, is de cannabis gaan decarboxyleren en is het dus ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld edibles.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.nl/wp-content/uploads/2021/02/grav-DTNYPsP62_Y-unsplash.jpg